wtorek, 26 stycznia 2010

Rożki z bitą śmietaną





Składniki


10 dag mąki,
2 łyżeczki cukru,,
3 jajka,
1 szkl. śmietany kremówki,
3/4 szkl. cukru pudru,


Jajka utrzeć z ½ szkl. cukru pudru, stopniowo dodawać mąkę stale ubijając.
Cukier wsypać do rondelka, zalać 3 łyżkami wody i podgrzewać aż zgęstnieje. Masę jajeczną połączyć z syropem mocno ubijając.
Blachę posmarować tłuszczem i w dużej odległości wylewać po 2 łyżki ciasta formując krążki.Piec 10 min w 200 aż ciasto się zrumieni. Gorące placuszki od razu!!!!! zdejmować i skręcać w rożki.
Śmietanę ubić na sztywno z resztą cukru, delikatnie wymieszać i napełniać nią ostudzone rożki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...