środa, 20 stycznia 2010

Kruche z Pavlovą





Składniki
dla >6 osób

ciasto : masło 1,
cukier 2 łyżki,
mąka 2 szkl.,
żółtka 4,
1,5 łyzeczki proszku do pieczenia,
Pavlova : białka 4,
maka kukurydziana 1,5 łyżki(lub ziemniaczana),
ocet winny 1 łyżeczka,
olejek rumowy 2 łyżeczki,
cukier 3/4 szkl.,
polewa czekoladowa na wierzch,
bakalie+ posiekane orzechy 1 szkl.,
słoiczek dżemu (kwasny),


Składniki na ciasto zagnieść.1/3 ciasta zamrozić ,reszte wyłożyć na blaszke.tortownica 24 cm.na ciasto wyłożyć dżem ,a na dżem bakalie z orzechami.

białka ubić na sztywno dodać cukier i dalej ubijać. Dodać ocet ,olejek rumowy i mąke .dokładnie wymieszać.wyłozyć na warstwe bakalii .Piane z białek przykryc zamrożonym startym na dużrch oczkach ciastem.piec 40 min.w 200 stopniach.wyłączyc piekarnik i zostawic w nim ciasto na jakies 20 min.Ostudzone ciasto polac polewa czekoladową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...