Składniki
Ciasto:
jajka 3
mąka 200g
cukier 150g
masło 200g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Nadzienie:
śmietana kremówka 250ml
dżem truskawkowy
cukier puder do posypania
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodawać po jednym jajku cały czas mieszając.Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.Ciasto rozlać do dwóch okrągłych 18 cm.foremek.Piec około 20min. w 170 stopniach.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.Ostudzony placek posmarować dżemem na który nakładamy kremówkę i przykrywamy drugim blatem ciasta.Oprószamy cukrem pudrem.
pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńGenialnie puszyście wygląda...
OdpowiedzUsuńod dziecka "turlam" i zjadam zawsze tą wierzchnią "skórkę" z biszkoptów :) polecam, bo jest przepyszna tak solo :)
OdpowiedzUsuń