wtorek, 11 maja 2010

Sponge Cake




Składniki

Ciasto:
jajka 3
mąka 200g
cukier 150g
masło 200g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
Nadzienie:
śmietana kremówka 250ml
dżem truskawkowy
cukier puder do posypania


Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodawać po jednym jajku cały czas mieszając.Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.Ciasto rozlać do dwóch okrągłych 18 cm.foremek.Piec około 20min. w 170 stopniach.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.Ostudzony placek posmarować dżemem na który nakładamy kremówkę i przykrywamy drugim blatem ciasta.Oprószamy cukrem pudrem.

3 komentarze:

  1. Genialnie puszyście wygląda...

    OdpowiedzUsuń
  2. od dziecka "turlam" i zjadam zawsze tą wierzchnią "skórkę" z biszkoptów :) polecam, bo jest przepyszna tak solo :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...