sobota, 15 maja 2010

Czekoladowe brownie




Składniki


gorzka czekolada 175g
oliwa z oliwek 175g
jajka 6
cukier puder 75g
kakao do oprószenia ciasta


W rondelku podgrzewamy oliwę i rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Oddzielamy żółtka od białek.Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę.Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy.W oddzielnej misce ubijamy białka.Ubitą pianę przekładamy do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy.
Powstałą masę przelewamy do tortownicy 22cm.i pieczemy 30min.w 180 stopniach.Ostudzone ciasto posypujemy kakao.

4 komentarze:

  1. co za zdjęcie! wspaniałe to Twoje brownie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie kuszące zdjęcie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie. Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Eksperymentuję z obróbką zdjęć na Picasa;(Jak widać po zdjęciach nie zawsze efekt końcowy wyjdzie super,no ale uczymy się na błędach:))Mam nadzieje że fotki będą coraz lepsze.Serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...