Składniki
gorzka czekolada 175g
oliwa z oliwek 175g
jajka 6
cukier puder 75g
kakao do oprószenia ciasta
W rondelku podgrzewamy oliwę i rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Oddzielamy żółtka od białek.Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę.Dodajemy rozpuszczoną czekoladę i mieszamy.W oddzielnej misce ubijamy białka.Ubitą pianę przekładamy do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy.
Powstałą masę przelewamy do tortownicy 22cm.i pieczemy 30min.w 180 stopniach.Ostudzone ciasto posypujemy kakao.
co za zdjęcie! wspaniałe to Twoje brownie!
OdpowiedzUsuńJakie kuszące zdjęcie :-)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie. Mniam :)
OdpowiedzUsuńEksperymentuję z obróbką zdjęć na Picasa;(Jak widać po zdjęciach nie zawsze efekt końcowy wyjdzie super,no ale uczymy się na błędach:))Mam nadzieje że fotki będą coraz lepsze.Serdecznie pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń