wtorek, 26 października 2010

Ciasto czekoladowo - kokosowe (Chocolate & Coconut Cake)




Połączenie kokosu i czekolady zawsze się sprawdza . Chrupiący spód z czekoladowych ciastek i miękka lekko ciągnąca góra z kokosu.



składniki

 225 g. czekoladowych ciastek
75 g. rozpuszczonego masła
170 g. mleka skondensowanego niesłodzonego
1 jajko
1 łyżeczka olejku waniliowego
50 g. cukru
50 g. mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 g. wiórek kokosowych


Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem.Powstałą masą wylepić dno 20 cm. kwadratowej foremki.
Mleko  miksujemy z jajkiem,cukrem i wanilią aż powstanie gładka masa.Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kokos.Mieszamy na najniższych obrotach.Masę wylewamy na przygotowany spód z ciastek.Pieczemy w 180 stopniach przez 30-35 minut.

2 komentarze:

  1. Bardzo mi się ta propozycja podoba!

    OdpowiedzUsuń
  2. czekolada i kokos to zgrany duet. zdecydowanie należy do moich ulubionych

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...