wtorek, 26 października 2010
Ciasto czekoladowo - kokosowe (Chocolate & Coconut Cake)
Połączenie kokosu i czekolady zawsze się sprawdza . Chrupiący spód z czekoladowych ciastek i miękka lekko ciągnąca góra z kokosu.
składniki
225 g. czekoladowych ciastek
75 g. rozpuszczonego masła
170 g. mleka skondensowanego niesłodzonego
1 jajko
1 łyżeczka olejku waniliowego
50 g. cukru
50 g. mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 g. wiórek kokosowych
Ciastka pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem.Powstałą masą wylepić dno 20 cm. kwadratowej foremki.
Mleko miksujemy z jajkiem,cukrem i wanilią aż powstanie gładka masa.Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kokos.Mieszamy na najniższych obrotach.Masę wylewamy na przygotowany spód z ciastek.Pieczemy w 180 stopniach przez 30-35 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo mi się ta propozycja podoba!
OdpowiedzUsuńczekolada i kokos to zgrany duet. zdecydowanie należy do moich ulubionych
OdpowiedzUsuń