sobota, 19 czerwca 2010
Passionfruit coconut cake
Bardzo zaciekawiło mnie połączenie marakuja+kokos.Miałam nadzieję na coś wyjątkowego ...i się nie zawiodłam ;))Lekko maślane z kwaskowym lukrem.
składniki
masło 125g
miód 1/3 szkl
mleko 1 szkl
jajka 2
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 1/2 szkl
cukier puder 1/3 szkl
marakuja 2
składniki na lukier
masło 25g
cukier puder 1,5 szkl
sok z połowy cytryny
marakuja 2
W dużej misce wymieszać miękkie masło i cukier.Dodać po jednym jajku za każdym razem wymieszać dokładnie.Wsypać cukier,wiórki kokosowe, mleko i wydrążone marakuje.Mąkę zmieszać z proszkiem i delikatnie wmieszać do masy.Prostokątną blaszkę 20x30 wyłożyć papierem i przelać ciasto.Piec 25 min. w 180 stopniach.
Lukier robimy łącząc miękkie masło z pozostałymi składnikami.
Wystudzone ciasto smarujemy lukrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz