składniki
masło 175g
cukier 175g
jajka 3
mąka 175g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
jabłka deserowe 2
sok jabłkowy 2 łyżki
pistacje 25g
Masło utrzeć z cukrem na puch.Następnie dodawać po jednym jajku za każdym razem dokładnie miksując.Przesiać mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać całość masy.Jabłka zetrzeć na grubych oczkach tarki i wmieszać do ciasta dodając sok jabłkowy.Tortownicę 18 cm.wyłożyć papierem do pieczenia.Na spód blaszki wysypać pistacje,a na nie wyłożyć ciasto.Piec w 180 stopni przez 45 minut.(do suchego patyczka)
jabłka i pistacje... to musi być wyśmienite połączenie :)
OdpowiedzUsuńlubię jabłka, lubię pistację! na pewno smaczne!
OdpowiedzUsuńPrzepisy z pistacjami, to przepisy dla mnie.
OdpowiedzUsuń