środa, 9 lutego 2011

Toffee Muffins


Sprawdzony i przetestowany przez moje dzieci przepis na przepyszne muffiny.Do podstawowego przepisu można dodawać czego dusza zapragnie ,więc dziś padło na toffee!!!


100 g. mini toffee lub posiekane krówki
100 g. cukru pudru
100 g. masła
300 g. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 duże jajka (roztrzepane)
1 łyżeczka olejku waniliowego
140 ml. mleka


Formę do muffins wyłożyć papilotkami.(około 12 sztuk)
Miękkie masło ubić z cukrem do białości.Dodawać po jednym jajku za każdym razem dokładnie miksując,aby masło się nie ścięło. Dodać mleko i wanilię.Dodawać mąkę i proszek do pieczenia.Bardzo ważne, żeby suche składniki były ledwie wilgotne i wszystko nie za bardzo wymieszane. Dodajemy toffee i mieszamy delikatnie łyżką.
Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości i pieczemy 30 minut w 160 stopniach.

7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...