czwartek, 15 lipca 2010

Ciasto maślano - migdałowe z borówkami amerykańskimi




Delikatne i puszyste ciasto z kwaskowymi owocami.Dziecinne proste w wykonaniu. Przepyszny dodatek do kawy , herbaty lub na letni piknik. ;))


składniki

miękkie masło 225g
cukier 200g
jajka (roztrzepane) 4
skórka z 2 cytryn
sok z 1 cytryny
mąka 225g
migdały mielone 100g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
borówki amerykańskie 200g


Wszystkie składniki oprócz borówek umieścić w misce i dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach.Powstałe ciasto przelać do 28cm.keksówki.Na wierzch wysypać owoce i delikatnie wcisnąć w ciasto.Piec 45-50 minut w 180 stopniach.(do suchego patyczka).

5 komentarzy:

  1. bardziej niż owoce zachęcają mnie te migdały.. mniam mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajne ciasto i napewno jest smaczne:) a do tego proste w przygotowaniu, do herbatki super by sie nadalo:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak. Wybrałabym się na piknik z takim ciastem :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aromat migdałów i jagody...pycha.

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm borówki i migdały... pycha!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...