poniedziałek, 21 maja 2012

Golden Syrup Pancake

 
Łatwe w przygotowaniu,dzieci je uwielbiają.
Doskonałe na śniadanie,podwieczorek lub kolacje z kubkiem gorącego mleka.
Do przepisu podstawowego można dodawać rodzynki,orzechy,groszki czekoladowe,świeże owoce.


175 g. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki Golden Syrup lub miodu(można zastąpić 50 g. cukru)
1 duże jajko
200 ml. mleka
50 g. stopionego masła

W dużej misce miksujemy wszystkie składniki.
Dużą teflonową patelnie rozgrzewamy.
Dużą łyżką kładziemy porcje ciasta i pieczemy na średnim ogniu.
Kiedy na wierzchu ciasta zaczną pokazywać się bąbelki,
przerzucamy placuszki na druga stronę i króciutko podpiekamy.
Z przepisu wychodzi około 21 placuszków.

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...