sobota, 10 grudnia 2011

Sticky Chocolate Brownies


Uzależnienie...to jedyne co mogę powiedzieć na temat tego ciasta!
Jak spróbujesz kawałek nie możesz przestać sięgać po następny.
Ciasto jest mokre,ciężkie i może głupio to zabrzmi...cudownie zakalcowate :)


100 g. masła
175 g. cukru kryształu
75 g. cukru muscovado
125 g. czekolady
1 łyżka golden syrup
2 jajka
1 łyżeczka olejku waniliowego
100 g. mąki
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

W garnku rozpuścić masło,oba cukry,golden syrup i czekoladę.Wystudzić.
W misce ubić jajka z wanilią,dodać masę czekoladową i dobrze wymieszać.
Do masy przesiać mąkę,kakao i proszek do pieczenia.
Wymieszać dokładnie ciasto i przelać do małej kwadratowej foremki(ok.21cm).
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Wierzch ciasta powinien być podpieczony,boki odstawać od blaszki,
a środek lekko luźny i miękki w dotyku.
Wystudzone ciasto pokroić w kwadraty.

2 komentarze:

  1. Chodzi za mną od dłuższego czasu! Wygląda u Ciebie świetnie, jak prawdziwe brownie! :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...