środa, 20 stycznia 2010
Miodowe z piernikową nutką
Składniki
dla >6 osób
3 szkl mąki,
3 łyżeczki proszku do pieczenia,
100g.cukru,
1,5 łyżeczki sody,
1 łyżeczka przyprawy do piernika,
2 jajka,
250 g masła,
300ml. miodu,
300 ml mleka,
glazura:,
3/4 szkl. cukru pudru,
sok z połowy cytryny,
3 łyzki wody,
Wszystkie suche składniki wsypać do miski i dokładnie wymieszać.Jajka roztrzepać i połączyć z suchymi składnikami.Masło rozpuścić w rondelku,dodać miód i dokładnie wymieszać do połączenia składników,dodać zimne mleko i wymieszać.Zawartość rondelka wlać do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy 25-26 cm.Piec w 180 stopniach około 70-75 min.(do suchego patyczka).
cukier puder rozpuścić w wodzie z sokiem z cytryny.uzyskaną masą polewamy ostygnięte!!! ciasto.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz