środa, 20 stycznia 2010
Czekoladowe ciastka
Składniki
dla >6 osób
250g czekolady mlecznej,
4 łyżki masła,
2/3 szkl.mąki,
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia,
1/2 łyzeczki soli,
2 duże jajka,
3/4 szkl.jasnego brązowego cukru, lub 1/2 szkl.białego
1 łyżka olejku waniliowego,
300g.guziczków czekoladowych lub połamana czekolada,
250g. czekolady roztopić z masłem.jajka zmiksować z cukrem i wanilią na puszystą masę.Dodać stopioną czekoladę i wymieszać.Mąkę sól i proszek do pieczenia wymieszać.Suche składniki wsypać do masy czekoladowej i dokładnie wymieszać.Wsysać czekoladowe guziczki i połączyć z masą czekoladową. Kłaść na blaszkę małą łyżeczką w dużych odstępach(ciastka rozlewają się na boki) piec 10-12 min.w 180 stopniach.Po wyciągnięciu z piekarnika ciastka są bardzo miękkie dopiero gdy wystygną robią się twardsze.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz