Każdy sernik ma to do siebie,że nieważne z czym jest,a i tak każdemu smakuje :)
W tym wypieku słodki ser doskonale się komponuje z kwaskowymi owocami maliny.
Połączenie doskonałe:)
1 kg. sera białego na serniki
3 duże jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
250 g. cukru
1 łyżeczka olejku waniliowego
150 ml. śmietany kremówki
około 500 g. świeżych malin
W dużej misce mieszamy wszystkie składniki (oprócz malin).Ubijamy do czasu aż powstanie gładka gęstawa masa.
Formę kwadratową 25cm.wykładamy papierem do pieczenia.
Wylewamy połowę masy serowej i układamy połowę malin,po czym wylewamy na nie pozostałą masę.
Pieczemy w 160 stopniach przez około 1 godzinę.Sernik studzimy,po czym wkładamy do lodówki na około 4 godziny.
Przed podaniem dekorujemy pozostałymi malinami i posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz