sobota, 10 grudnia 2011
Sticky Chocolate Brownies
Uzależnienie...to jedyne co mogę powiedzieć na temat tego ciasta!
Jak spróbujesz kawałek nie możesz przestać sięgać po następny.
Ciasto jest mokre,ciężkie i może głupio to zabrzmi...cudownie zakalcowate :)
100 g. masła
175 g. cukru kryształu
75 g. cukru muscovado
125 g. czekolady
1 łyżka golden syrup
2 jajka
1 łyżeczka olejku waniliowego
100 g. mąki
2 łyżki kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
W garnku rozpuścić masło,oba cukry,golden syrup i czekoladę.Wystudzić.
W misce ubić jajka z wanilią,dodać masę czekoladową i dobrze wymieszać.
Do masy przesiać mąkę,kakao i proszek do pieczenia.
Wymieszać dokładnie ciasto i przelać do małej kwadratowej foremki(ok.21cm).
Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Wierzch ciasta powinien być podpieczony,boki odstawać od blaszki,
a środek lekko luźny i miękki w dotyku.
Wystudzone ciasto pokroić w kwadraty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Chodzi za mną od dłuższego czasu! Wygląda u Ciebie świetnie, jak prawdziwe brownie! :D
OdpowiedzUsuńbrownies nigdy za mało :)
OdpowiedzUsuń