środa, 4 maja 2011

Przekładane ciasto czekoladowe

Kakao...Czekolada...i jeszcze więcej... Czekolady :D


7 jajek
200 g. cukru
150 g. mąki
50 g. kakao
50 g. rozpuszczonego masła

Jajka ubijamy z cukrem aż staną się puszyste i zbieleją.Przesiewamy mąkę oraz kakao i dodajemy do masy jajecznej.Delikatnie mieszając wlewamy masło i dokładnie łączymy składniki.Blaszkę kwadratową 23cm. wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.Pieczemy w 180 stopniach przez 30-35 minut.
Wystudzone ciasto kroimy na połowę,a następnie każdą część na trzy blaty.

200 g. czekolady mlecznej
125 g. masła

masło i czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia.Gdy masa ostygnie ubijamy tak długo aż powstanie konsystencja wystarczająca do rozsmarowania na cieście.Blaty przekładamy masą i dekorujemy czekoladą.

8 komentarzy:

  1. Alez pieknie i luksusowo wyglada! Teoretycznie mialam nie jesc czekolady, ale na kawalek takiego ciasta bym sie skusila...

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie czekoladowe, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. tyle pysznej czekoladowości, że aż zaniemogłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszności u Ciebie!

    http://niebieskapistacja.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda...smakowicie?..to za mało:)

    OdpowiedzUsuń
  6. jeszcze więcej czekolady... tak lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Aż ślinka leci, takie pyszności

    OdpowiedzUsuń
  8. o rany!
    jeszcze, jeszcze czekolady!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...