200 g. rozgniecionych krakersów
75 g. roztopionego masła
Rozkruszone krakersy mieszamy z rozpuszczonym masłem.
Wylepiamy masą dużą prostokątną blaszkę.
Wkładamy do lodówki,żeby spód się zespolił.
1 kg. sera białego mielonego
150 g. cukru100 g. mielonych migdałów
4 jajka
1 łyżeczka olejku migdałowego
100 ml. śmietany kremówki
Ser biały ucieramy z cukrem i olejkiem migdałowym.
Dodajemy po jednym jajku dokładnie miksując.
Do masy dodajemy mielone migdały i śmietanę.Ubijamy do czasu aż masa zacznie gęstnieć.
Przygotowaną masę wylewamy na schłodzony spód.
Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
200 ml. śmietany kwaśnej
3 łyżki cukru
Mieszamy śmietanę z cukrem i wylewamy na zapieczony sernik
delikatnie rozprowadzając po całym wierzchu.
Blachę umieszczamy ponownie w piekarniku i pieczemy kolejne 15-20 minut.
Wystudzony sernik chłodzimy w lodówce minimum 4 godziny.
cudny serniczek:))
OdpowiedzUsuńMusi smakować cudownie, te migdały! Pycha:)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł z tymi migdałami.
OdpowiedzUsuńSernik jest pyszny a mnie miło poinformować że wyróżniłam Twój blog:
OdpowiedzUsuńhttp://doowa.blogspot.com/2011/11/wyroznienie.html
Dziękuję pięknie za wyróżnienie Dorotko ;)Miło jest wiedzieć że komuś się podoba to co robię.Jeszcze raz dziękuję i życzę dużo radości z prowadzenia bloga.Gorąco Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń